Már felnőtteken is segíthet a Semmelweis Egyetem tünetellenőrző alkalmazása

Az ingyenes app már 778 tünetet és 740 betegséget tartalmaz.

Már felnőtt betegségek felismerésére is használható a Semmelweis Egyetem ingyenes tünetellenőrző alkalmazása, a Semmelweis HELP – derül ki az intézmény közleményéből.

Az SE bejelentése szerint szemészettel, szülészet-nőgyógyászattal és az általános, felnőtt háziorvosi területtel bővült a közel egy éve publikált mobil- és webalkalmazás, amely abban nyújt segítséget, hogy a felhasználó betegsége vagy balesete esetén mikor kell elindulni az ügyeletre, a kórházba, a szakorvoshoz, illetve otthon hogyan enyhíthetők az észlelt tünetek.

A fejlesztés bővítésén közel egy évig dolgoztak: az applikáció azonban október 14-étől ingyenesen letölthető az AppStore-ból és a Play Áruházból is, illetve elérhető webes felületen az alábbi címen. Azoknak, akiknek a telefonján már ott van az alkalmazás, csak frissíteniük kell.

Jelenleg 778 tünetet és 740 betegséget tartalmaz a rendszer,

utóbbihoz leírások, kezelési útmutatók is készültek, melyekhez akár tünetellenőrzés nélkül is hozzáférhetnek a felhasználók a Tudástár nevű menüpont alatt. Itt oktatóvideók, animációs kisfilmek és különböző segédletek is elérhetők, például a helyes lázcsillapításról, sebkötözésről vagy a fájdalomcsillapítás módszereiről.

Kovács Eszter, az applikáció ötletgazdája, egyik fejlesztője szerint az applikáció elsősorban heveny tünetek ellenőrzésére használható, az elsődleges cél az, hogy a betegek a megfelelő ellátási szintre jussanak.