Hűtőtáskában a tengeren vészelte át a hurrikánt egy amerikai férfi

Videón a nem éppen hétköznapi eset.

Az amerikai parti őrség helikopterének legénysége 48 kilométerre a parttól mentett meg egy férfit, aki egy hűtőtáskába kapaszkodva próbált túlélni a Mexikói-öbölben a Milton hurrikán ideje alatt – írja a Guardian.

A férfi korábban egy halászhajó fedélzetén tartózkodott, amely szerdán használhatatlanná vált a floridai Madeira Beachnél, órákkal azelőtt, hogy a hurrikán elérte volna a partot. Aznap a kora esti órákban még sikerült elérnie a floridai St Petersburg-i parti őrséget, nem sokkal később azonban megszakadt a kapcsolat.

Csütörtökön azonban a kutatók megtalálták a férfit körülbelül 48 kilométerre a floridai Longboat Key-től, egy nyitott hűtőládába kapaszkodva. A hatóságok egy videót is közzétettek az esetről, amelyen az látható, hogy épp a parti őrség búvárja ereszkedik le a helikopterről a bajba jutott férfihez. Dana Grady, a parti őrség szakértője elmondta:

Ez a helyzet még a legtapasztaltabb tengerészt is próbára tette volna, rémálomszerű forgatókönyvet élt túl.

A mentőcsapatok egész csütörtökön folytatták a floridai lakosok mentését a Milton hurrikán roncsai közül, miután a vihar végigsöpört a part menti településeken, ahol házakat tépett szét, utcákat tett megközelíthetetlenné. A természeti katasztrófának már most legalább 14 halálesetet eredményezett, és több millióan maradtak áram nélkül.