Átverést futtattak a LEGO hivatalos oldalán

A hackerek hétvégén feltörték a LEGO hivatalos oldalát. A dán cég gyorsan reagált.

Hackerek törték fel a LEGO hivatalos honlapját a hétvégén, ezután pedig kriptovalutákkal kapcsolatos csalást kezdtek futtatni, amivel átverhettek jó néhány gyanútlan felhasználót – írja a The Brick Fan.

A támadók egy olyan képet tettek ki az amerikai LEGO oldal kezdőlapjára, ami azt állította, hogy a cég elindította a „LEGO coin” elnevezésű kriptovalutát, amit már meg is lehet vásárolni. A titokzatos pénznem mellé jutalmakat is ígértek.

Az igazság ezzel szemben az, hogy a gyártó semmiféle kritptobizniszt nem indított el, a hivatkozás pedig  egy csalók által üzemeltetett külső oldalra irányított, ahol már „LEGO tokeneket” árusítottak Ethereummal, legalábbis a leírás szerint, teszi hozzá a hvg.

mescad / Reddit

Az Engadget jelezte, az incidens a LEGO központja szerint éjjel történt, ám ennek ellenére is gyorsan reagáltak és törölték az oldalukról a hazug bannert és hivatkozást.

A dán cég jelezte: az incidens során felhasználói adatok nem kerültek veszélybe, a probléma okát pedig azonosították. Már meg is tették a szükséges lépéseket is annak érdekében, hogy elejét vegyék a hasonló incidenseknek a jövőben – további részleteket azonban nem közöltek.