Lassan a Volánbusz minden helyközi járatán lehet kártyával fizetni

Ősz végére 5330 buszon lehet majd kártyával fizetni.

Az ősz végig lezárul a POS-terminálok telepítése a Volánbusz járművein, így hamarosan már a társaság valamennyi helyközi járatán lehet fizetni – az eddigi fizetési lehetőségek mellett – bankkártyával vagy okoseszközökkel – olvasható a vállalat közleményében.

A készülékek telepítése a terveknek megfelelően halad, így a buszok háromnegyedén már most elérhető a lehetőség, így nemcsak az online csatornákon, de a fedélzeten sincs feltétlenül szükség készpénzre, hiszen egyetlen érintéssel vásárolható menetjegy vagy bérlet.

A Volánbusz nyáron kezdte meg a készpénzmentes fizetés kiterjesztését valamennyi helyközi járatára. Június vége óta már több mint 4000 autóbusz kapott terminált, és országszerte 15 szerelőcsapat dolgozik folyamatosan azon, hogy ősz végéig mind az 5330 darab, helyközi buszon elérhetővé váljon az elektronikus jegy- és bérletváltás.

A terminálok nemcsak bankkártya, de fizetésre alkalmas okoseszközök (telefon, okosóra) használatát is lehetővé teszik. A készpénzmentes fizetési lehetőségről az autóbuszokon elhelyezett matricákról és az autóbusz-vezetőktől is tájékozódhatunk.

Bár a vállalat szerint a jegy- és bérletváltás elővételben, az online csatornákon a leggyorsabb és legkényelmesebb, de valaki a fedélzeti vásárlás mellett dönt, nincs szüksége készpénzre, hiszen fizethet akár egyetlen érintéssel. A MÁV-VOLÁN-csoport bízik abban, hogy a fedélzeti elektronikus fizetés bevezetése is hozzájárul ahhoz, hogy egyre többen vegyék igénybe a közösségi közlekedési eszközöket.