Fontos frissítést kaptak az iPhone-ok

Rengeteg hibát orvosol az iOS 18 első frissítése.

Az Apple végre kiadta az iOS 18.0.1 frissítést, amely jó néhány komoly hibát és biztonsági problémát orvosol. Bár a frissítés kicsi, és nem tartalmaz új funkciókat, a hibák megoldása végett fontos mielőbb letölteni – írja a PCMag.

A frissítésre azért volt szükség, mert több aggasztó hiba is felmerült az iOS 18 első változatában. Többek között előfordult, hogy nem reagált az érintőképernyő az iPhone 16-szérián, az új Pro mobil esetében pedig az is megesett, hogy videózás közben lefagyott a kamera. Az Üzenetek alkalmazás is sokaknál rosszalkodott, valamint arra is volt példa, hogy a rendszer túl sok memóriát foglalt be, ami a teljesítményre is hatással volt.

A szoftverfrissítés mindezek mellett egy másik, igen kényes hibát is javított. A legtöbb iPhone-on, valamint számos iPaden is előfordulhatott, hogy a VoiceOver hangosan felolvasta a felhasználó jelszavait.

A 18.0.1-es sorszámú szoftver a felsorolt hibák mindegyikét orvosolja a gyártó ígérete szerint, ehhez pedig csak annyit kell tennie, hogy a Beállítások – Általános – Szoftverfrissítés menüpontban rányom a frissítésre. Ez egy kicsi, nagyjából 300 megabájtos csomag lesz, így várhatóan a telepítés sem tart majd sokáig.

Kapcsolódó
Foghíjas iOS 18 érkezik Európába, mutatjuk, mi hiányzik
A szeptember 16-ai frissítésben még nem lesz benne az Apple Intelligence.