Megugrott a ChatGPT-felhasználók száma az iskolakezdést követően

Nem is kevéssel.

Az OpenAI a napokban bejelentette, hogy a további 6,6 milliárd dollárt gyűjtött össze annak érdekében, hogy még nagyobb és komplexebb nyelvi modelleket készíthessen. A hírhez egy friss adatot is csatolt a cég, amely szerint napjainkban a ChatGPT-nek hetente 250 millió aktív felhasználója van, ami 50 millióval több, mint az előző hónapban, írja az Engadget.

Legutóbb augusztus végén közölt felhasználói adatokat az OpenAI, amikor még „csak” 200 millió felhasználóval bírt az oldal, a mostani szám viszont ennél 25 százalékkal magasabb.

Ennek pedig bizonyára köze van ahhoz, hogy szeptemberben megindult az iskolaszezon, és bizony a mesterséges intelligencián alapuló nyelvi modell igencsak népszerű eszközzé vált a nebulók körében.

A The New York Times információ szerint júniusban még a mostaninál is jóval többen, 350 millióan használták az OpenAI eszközeit havonta, amiben szintén jelentős szerepe lehetett az oktatásnak: rendszerint ugyanis ekkor dől el sokak év végi osztályzata, aminek javításához bizony nem árt az MI. Azt azonban nem tudni, pontosan hányan fizetnek a szolgáltatásért, és hányan használjak ingyenes fiókkal a ChatGPT-t.