Budapesten forgatták az iPhone 16 promóvideóját

Kicsit amerikanizálva van a magyar főváros, de a helyszínek egyértelművé teszik, hogy Budapestről van szó.

Szeptember 9-én az Apple megtartotta éves, nagy rendezvényét, ahol leleplezte legújabb iPhone-jait és természetesen a kiegészítőkről sem feledkezett el a cupertinói gyártó. A bemutatókra ilyenkor mindig összedobnak egy promóvideót, hogy megmutassák, különböző élethelyzetekben hogyan szuperálnak a termékeik. Legnagyobb meglepetésemre feltűnt, hogy az iPhone 16 beharangozó videója egésze budapesti helyszíneken forgott.

A kisfilm az Astorián indít, ahol egy fiatal előkapja a zsebéből a vadonatúj készüléket. Ezután a kamera a Rákóczi úton végigszáguldva, a Blahát Margit híddá varázsolva, bekanyarodik egy képzeletbeli autómosóba a Külügyminisztérium épülete mellett, írja a 444.

Apple

Ezt követően a II. János Pál Pápa téri metróállomás tűnik fel, ahol a mozgólépcsőn lecsúszva érkezünk meg a peronon várakozó utazóközönséghez. A stáb viszont kicsit átmatricázta a megállókat jelző táblát, így Keleti pályaudvar helyett Union Station szerepel a feliraton. A metróalagúton végigszaladva megérkezünk a Nádor utcai Hilda étterembe.

Ezután a Hősök tere bukkan fel egy rövid pillanatra, ahol a Városligeti-tó partján prezentálják az új Apple telefon makrofotós képességeit.

A városligeti bokrokon átbújva a Múzeumkertben találjuk magunkat, ahol egy kutyasétáltató lány elejti a mobilját, jelezve, hogy az iPhone ezt is kibírja. Ezután ugyan rákanyarodunk a Kiskörútra, de mégis egy Váci úti irodaház előtt kötünk ki.

Később újra a föld alatt találjuk magunkat, a 4-es metró pedig már száguld a Keleti pályaudvar, vagyis a reklám szerint az Union Station felé. A legmeglepőbb dolog a reklámban, hogy bár a 4-es metró vezető nélkül is tud közlekedni, a filmben mégis előkerült a sofőr.

Apple

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a YouTube-ra kikerült változathoz képest egy másik verziót mutattak be eredetileg a keynote-on. Itt az Apple helyettünk is elképzelte, milyen lehetne Rákosrendező a Mini-Dubajjal, ahogy az Árpád híd, a Duna Aréna és XIII. kerületi irodaházak felé tornyosul egy óriási felhőkarcoló-negyed. A YouTube-os videót itt lehet megnézni: