Az űrből vették videóra a légkörben szétrobbanó meteort

A Nemzetközi Űrállomásról készítették a felvételt.

A Nemzetközi Űrállomásról (ISS) örökítette meg egy asztronauta, amint felrobban egy meteor a Föld légkörében – számolt be róla a Space.com. Matthew Dominick, a NASA űrhajósa szeptember 2-án kapta lencsevégre a zöld tűzgömböt, miközben az ISS éppen Kairó felett haladt el.

A jelenségről készített videót Dominick az X-en tette közzé.

Amint a férfi írja, két barátjának is megmutatta a képeket, és mindketten egyet értettek abban, hogy egy meteor látható rajtuk. Ráadásul nem is akármilyen, hanem egy úgynevezett tűzgömb, vagyis a Vénusznál is erősebb fényű meteor.

Matthew Dominick idén márciusban utazott a Nemzetközi Űrállomásra a SpaceX Crew-8 küldetés keretein belül. Ott töltött ideje alatt számos lenyűgöző fotót és videót készített, többek között a sarki fényeket is rögzítette a világűrből.

Az asztronauta várhatóan most szeptemberben tér majd vissza a Földre.

Kapcsolódó
Mit csinálnak egész nap az űrben rekedt asztronauták?
Eredetileg egy hétre mentek az űrbe, a NASA azonban most bejelentette, hogy csak 2025 februárjában térnek vissza a Földre a Starliner űrhajó asztronautái. A Nemzetközi Űrállomás azonban nem szálloda, az ott tartózkodóknak számos nehéz feladatot kell naponta elvégezniük. Mutatjuk, miből áll az űrhajósok munkája.