Barbie-tematikájú butatelefont készített a HMD

Augusztus végétől lesz kapható hazánkban ez a retró csemege.

A Human Mobile Devices (HMD) a Mattellel közösen bejelentette, hogy piacra dobja a HMD Barbie Phone-t: egy flip kialakítású, nyomógombos telefont, tükörrel az elején, ami, a rajongóknak kedveskedve, színvilága mellett kiegészítőivel is megidézi a franchise világát.

A Nokiához köthető gyártó nem viccel, amikor Barbie Phone-t ígér: az első bekapcsolásakor lejátszódó, ismerős „Hi, Barbie!” hang mellett egy Kentől érkezett, nem fogadott hívás fogadja a felhasználókat.

A Barbie Phone, lévén nem okostelefonról van szó, nem fogja a képernyőhöz ragasztani az embert, a cég pedig, paradox módon, dedikált alkalmazásokkal is gondoskodik a kevés képernyőidőről. A HDM szerint olyan egyedi, digitális jóllétet támogató alkalmazások lesznek a mobilon, mint a BarbieMeditation és a “digitálisegyensúly-tippek”, valamint a beállítások között megtalálható, úgynevezett öngondoskodási emlékeztetők. Emellett a megszokott csengőhangok és ébresztők helyett is Barbie-témájú zenék lesznek alapból a mobilon.

A készülék igazi retró csemege, ugyanis 128MB tárhellyel és 64MB RAM-mal bír, előbbit, SD-kártya segítségével, 32 GB-ig lehet bővíteni. A belső kijelző 2,8 colos, a külső pedig 1,77 hüvelykes, az eszköz Bluetooth-kompatibilis (5.0), van MP3-lejátszó, FM-rádió, a hátlapon pedig egy 0,3 megapixeles VGA-kamera virít, mellette a klasszikus zseblámpával. Az 1450 mAh-os akkumulátor 9 órás beszélgetési időt tesz lehetővé.

A HMD Barbie Phone augusztus végétől lesz elérhető Magyarországon, 50 ezer forintos áron.

A csomagban, a mobil mellett, ott lesz még két extra hátlap, egy rózsaszín akkumulátor, egy rózsaszín USB-A – USB Type-C töltőkábel, néhány kristálymatrica és strasszkő, egy gyöngyös nyakpánt, mini kiegészítők és egy tisztítókendő is.