Komoly fejlesztést kaphat a következő iPhone SE

A kérdés már csak az, hogy így hogyan tudja majd lent tartani az árakat az Apple.

Az Apple évről évre előáll csúcskategóriás mobiljaival, viszont csupán néhány évente adja ki a maga költséghatékonyabb megoldását, az SE-szériás készülékeit. Ez általában egy elavultabb hardvert takar, szerényebb képességekkel, most azonban úgy tűnik, nagyobb odafigyelést kaphat ez a mobil, írja a Verge.

Mark Gurman, a Bloomberg Apple-re szakosodott újságírója ugyanis jelezte, hogy bár jelenleg csak a legutóbbi csúcskészülékek, tehát az iPhone 15 Pro és Pro Max tudja futtatni a cég MI-megoldását, az Apple Intelligence-t, a 2025 elején megjelenő iPhone SE is képes lesz erre a pletykák szerint. Ez azonban azt jelzi, hogy komoly fejlesztéseket kaphat a készülék.

Ennek tudatában azonban felmerül a kérdés: mi lesz akkor a költséghatékonysággal, hogyan tartják majd lent az árakat?

Nos, ezt egyelőre nem tudni, de a szakértő szerint nem érdemes meglepődni, ha áremelkedés jön a szériánál. Ez azt jelentené, hogy a 2022-es 429 dolláros (nagyjából 150 ezer forint) körüli ár jelentősen megemelkedne, ami a rekord ÁFA miatt itthon még drágább lenne.

Az iparági pletykál szerint egyébként a mobil régi elemeket is hasznosít, tehát lényegében egy iPhone 14-es vázát kapják majd meg az új SE-vásárlók egy olyan hátlappal, ami az iPhone 8 stílusát idézni. Ez annyit tesz, hogy egyetlen hátlapi kamerája lesz csupán. Az előlap az iPhone X-széria stílusát örökölheti meg a maga méretes kameraszigetével, mindezt pedig egy 6.1 hüvelykes OLED-panel koronázza majd meg. Ezek a megoldások ugyan dizájnra

Kapcsolódó