Rendkívül hasznos újítást kap a Windows

Hamarosan elfelejthetjük a kábelt az adatok másolásához.

Az elmúlt években egyre több megoldást mutatott be a Microsoft, hogy kényelmesebbé tegye az androidos (és iOS-es) készülékek szinkronizálását a Windows rendszerrel. Ha azonban fájlokat szeretett volna másolni a telefonjáról a számítógépére, felhőtárhely hiányában még mindig kénytelen volt adatkábelt használni. Ez azonban most megváltozhat, írja a Windows Central.

A Windows 11 olyan funkciót kaphat hamarosan, amely megjeleníti a Fájlkezelőben az androidos készülék belső tárhelyét, és az azon tárolt fájlokat – épp, mintha kábellel kötötte volna össze. Ehhez mindössze annyit kell majd tenni, hogy a Beállításokon belül kiválasztja a Bluetooth- és más eszközök beállításai fület, végül pedig a Mobilkészülékek menüpont alatt kiválasztja saját telefonját.

Az újdonság már szerepel a Windows 11 előzetes változatában, és szükséges hozzá telepíteni az androidos készülékre a Link to Windows béta verzióját.

Amennyiben élesedik a funkció, természetesen a stabil kiadást kell telepíteni. Fontos kitétel emellett, hogy a funkció csak az Android 11 és újabb rendszerváltozatot futtató okoseszközökkel működik, így akár 3-4 éves, sőt frissítés mellett régebbi mobilokkal is gond nélkül működhet.

A mobilon lévő fájlok között nem csak böngészni lehet, hanem a megszokott műveleteket is el lehet végezni, például a törlést, az áthelyezést, és a másolást is. Hogy mikor jelenhet meg az újdonság az átlag felhasználóknál, egyelőre nem tudni, teszi hozzá a hvg.