Hasznos funkcióval bővülhet a Google Play Áruház

A külsős appok is frissülhetnek az új funkció nyomán.

Az androidos mobilokon nemcsak a hivatalos alkalmazásboltokból lehet programokat telepíteni, amelyek frissítése eddig problémás volt. Most azonban kiderült, úton a megoldás, ugyanis a jelek szerint a rendszer hivatalos alkalmazásboltján keresztül is frissíteni lehet majd a külsős alkalmazásokat, írja az Android Authority.

A lap a Google Play Áruház legújabb bétaverziójának feltérképezésekor bukkant rá az erre utaló információra. Ez jelentős elmozdulást jelent a korábbi álláspontról, az áruház ugyanis eddig nem vett tudomást a külső forrásból beszerzett, „sideload”-olt alkalmazásokról.

Az összes frissíthető appot felvonultató listán tehát megjelenhetnek a külsős alkalmazások is, amennyiben azokból is elérhető egy frissebb verzió. Ezzel sokkal könnyebbé válhat az ilyen alkalmazások naprakészen tartása, ugyanis eddig sokszor sajátkezűleg kellett letölteni a frissebb APK-fájlt, és ugyanígy kellett telepíteni is azt.

A Google ettől független továbbra is igyekszik megkülönböztetni az ilyen appokat, felhívva a felhasználó figyelmét arra, hogy az adott alkalmazás a Google Playen kívüli forrásból származik.

Az újdonság egyelőre csak a Play Áruház bétájában jelent meg, de mivel rendben működik, komolyan gondolhatja a megoldást a Google, írja a hvg. A funkció bevezetésének dátumáról egyelőre nincs információ.