Nappali tűzgömb húzott át New York felett

Az esemény erős zajjal járt, és többen is megfigyelték.

Robaj rázta meg New York City és New Jersey egyes részeit helyi idő szerint július 16-án délelőtt – írja az ABC. A NASA szerint valószínűleg egy nappali tűzgömb okozta a jelenséget, egy ilyen objektum elég fényes ahhoz, hogy fényes nappal is észrevehető legyen.

A NASA arról számolt be, hogy helyi idő szerint 11:17-kor többen látták is a meteort. A becslések alapján az objektum nagyjából 80 kilométeres magasságban repült el az Upper Bay, illetve a Liberty Islanden álló Szabadság-szobor felett.

A meteor végül mintegy 50 kilométerrel Manhattan belvárosa felett eshetett szét.

Érdemes hozzátenni, hogy a számítások néhány szemtanú beszámolóján alapulnak, és elég bizonytalanok. Kameráktól vagy műholdaktól származó adatok nem állnak rendelkezésre.

A szakértők úgy vélik, hogy a meteor törmelékei nem érték el a felszínt. Az érintett időszakban egyébként katonai tevékenység is zajlott a környéken, ami megmagyarázhatja, miért hallottak többen ismétlődő rázkódást. Aries Dela Cruz, a New York-i városi vészhelyzet-kezelési hivatal munkatársa szerint káresetről vagy sérülésről nem érkezett bejelentés.