Mától kipróbálhatók az Apple szoftveres újdonságai

Rengeteg az újítás, egy részükről viszont lemaradnak az Európai felhasználók.

Mától hivatalosan is kipróbálhatók az Apple szoftveres újdonságai, ugyanis telepíthetővé váltak az iOS 18, az iPadOS 18, a watchOS 11 és a macOS Sequoia nyilvános bétaverziói, írja az Engadget.

A frissített operációs rendszerek kipróbálásához nem kell mást tennie, mint regisztrálnia az Apple ID-ját az Apple Beta Software Programban. A legnagyobb újításra, vagyis az Apple Intelligence funkciókra azonban még várni kell – Európában pedig nagy valószínűséggel idén egyáltalán nem is lesz elérhető.

De akkor mik azok, amiket már most ki lehet próbálni? Nos, az iOS 18 első nyilvános bétaverziója jóval nagyobb kontrollt biztosít a kezdőképernyő felett, mint a korábbi verziók. Mostantól bárhova mehetnek az appok és a widgetek, sőt még az ikonok színe is megváltoztatható.

A Vezérlőközpont újratervezésével pedig még könnyebben férhet hozzá a gyakran használt appjaihoz. Teljesen megújult továbbá a Fotók app, és jelentős változásokon esett át az Üzenetek alkalmazás is.

Bár hihetetlen, hogy eddig nem volt, az iPadOS 18 hosszú évtizedek után végre elhozta a számológép appot. Sőt, mivel a fejlesztők is érezték, milyen ciki, hogy eddig nem volt, olyan alkalmazást csináltak, amibe rajzolhatunk is, ha akarunk.

A macOS nagy újítása az iPhone Mirroring funkció, amellyel megtekintheti és vezérelheti telefonja képernyőjét Mac számítógépéről. Ez bár jól hangzik, Európában nem valószínű, hogy elérhető lesz még idén. Jön viszont egy dedikált jelszókezelő app, amellyel biztonságban tudhatjuk a bizalmas információinkat.

Ha korábban még nem telepített Apple szoftverfrissítést az eszközein használt Apple fiókkal, keresse fel az Apple Beta Software Program webhelyét a regisztrációhoz.

Ezután a mobilján a Beállítások – Általános – Szoftverfrissítés elemre koppintva válassza ki a Béta frissítések menüt, majd a Nyilvános béta lehetőség kiválasztása után megindíthatja a telepítést.

Kapcsolódó
Ezért nem kapjuk meg Európában az Apple idei nagy szoftveres újdonságait
Az Apple azzal védekezik, hogy próbál megfelelni az előírásoknak, legutóbbi lépése mégis rengeteg európai felhasználót érinthet kellemetlenül.