Ijesztően emberi fejlesztésen dolgozhat az OpenAI

Sokkal jobb lehet a mesterséges intelligencia érvelési képessége.

Az eddigieknél is jóval fejlettebb érvelési képességekkel bíró mesterséges intelligencián dolgoznak az OpenAI háza táján, írja a Reuters megszerzett belsős dokumentumok alapján.

A projekt egyik fontos célja, hogy a vállalat MI-modelljei autonóm módon böngészhessenek az interneten, hogy bonyolultabb feladatokat is előre meg tudjanak tervezni. Egyelőre elég kevés információ áll rendelkezésre a szoftverről, így nem tudni, hogy áll a fejlesztés.

A cégen belül is titkosan kezelt, Strawberry kódnéven emlegetett projekt eredménye azonban a hírek szerint egy fejlett érvelési képességekkel bíró mesterséges intelligencia lehet.

Az év eleji demózás során a fejlesztésről kiderült, hogy bonyolult matematikai és természettudományos kérdéseket is meg tud válaszolni.

Érdemes megjegyezni, hogy az OpenAI 2023 év végi krízisekor felmerült Project Q* – amely az akkori szivárogtatások szerint az első mesterséges általános intelligencia modellt (AGI-t) takarhatja – lett átnevezve Strawberry-re a belsős információk szerint.

Kapcsolódó
A Barátok közt semmi ahhoz képest, ami az OpenAI-nál történt az elmúlt napokban
Valóságos szappanopera zajlott le az elmúlt napokban a világ egyik legfejlettebb cégénél, röviden összefoglaltuk, mi lehet a hátterében.