Mostantól bárki készíthet saját videójátékot

A FRVR AI játékgeneráló program használatához nem kell tudni kódolni, pusztán szavakkal hozhatunk létre saját alkotásokat.

A videójátékipar megkerülhetetlen piaccá vált a koronavírus-járvány óta, 2022-ben globálisan már több pénzt hozott, mint a film- és zeneipar együttvéve. Így érthető módon egyre többen akarnak belépni erre a piacra, amit most az első mesterséges intelligencia alapú játékgeneráló platform, a FRVR AI meg is könnyíthet sokaknak, írja az AI News.

Chris Benjaminsen és Brian Meidell videójátékipari veteránok cége azt akarja elérni, hogy ne csak a játékokhoz való hozzáférés, de maga a fejlesztési folyamat is demokratikusabb legyen.

A tervezésbe viszonylag könnyen bele lehet vágni: a béta tesztelésre történő regisztrációnk elfogadása után egyszerűen beszélgetnünk kell a modellel, és leírni, milyen környezetet, karaktereket szeretnénk megvalósulni látni. Mindeközben lekövethetjük a játék kódolási folyamatát, valamint egy külön képernyőn azt is tudjuk nézni, hogy fejlődik a grafika, a megjelenés.

Ha esetleg valamit elrontunk, nem kell izgulni könnyen vissza lehet lépni, a generatív MI által létrehozott képeket az egyes tárgyakról, szereplőkről pedig manuálisan is testreszabhatjuk, nem csak promptolással.

A platform a szimpla alkotás mellett arra is lehetőséget ad majd, hogy népszerűsítsük, megosszuk saját fejlesztéseinket a többi alkotóval. A FRVR csapata a tehetséggondozásra is figyel: az alkotók hamarosan havi versenyeken vehetnek részt, 2500 dolláros (900 ezer forintos) nyereményalappal.