Óriási hibát találtak a ChatGPT macOS alkalmazásában

Simán át lehetett böngészni a beszélgetések tartalmát.

Csak nemrégiben, június végén vált csak mindenki számára elérhetővé a ChatGPT dedikált macOS-alkalmazása, máris komoly biztonsági rést találtak benne a szakértők, írja a Verge.

Pedro José Pereira Vieito biztonsági kutató szerint a probléma az volt, hogy viszonylag könnyen meg lehetett találni a számítógépen tárolt csevegéseket, ráadásul kódolatlanul, ami azt jelentette, hogy bárki elolvashatta, mint egy Word-dokumentumot. Ez különösen azért aggasztó, mert ha egy rosszindulatú szereplő vagy alkalmazás hozzáférést szerzett a gépéhez, könnyen elolvashatta a ChatGPT-vel folytatott beszélgetéseit.

Miután a lap felvette a kapcsolatot az OpenAI-jal a problémával kapcsolatban, a cég kiadott egy frissítést, amely elmondásuk szerint titkosítja a csevegéseket.

Tisztában vagyunk a problémával, és kiadtuk az alkalmazás új verzióját, amely titkosítja a beszélgetéseket. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a remek felhasználói élmény kínálása mellett se hagyjuk figyelmen kívül magas szintű biztonsági szabványainkat

– mondta Taya Christianson, az OpenAI szóvivője. A frissítés letöltése után úgy tűnik, tényleg megoldódott a probléma, ugyanis a korábban használt alkalmazás már nem tudta szöveges fájlba rendezni a beszélgetést.

Kapcsolódó
Emberi hangon beszél és nevet az új ChatGPT
Az Omni elnevezésű, több médiumban is fejlett modell elképesztő előrelépést jelez.