16 éves lányt erőszakolt meg egy csapat férfi a metaverzumban

A rendőrség egyelőre nem tud mit tenni, ugyanis nincsenek törvények az online erőszak ellen.

Egy csapat férfi szexuálisan zaklatott egy 16 éves brit lányt a metaverzumban – írja az Interesting Engineering. A beszámolók szerint a lány egy virtuális valóság headsetet viselt, amikor az avatarját, amely valós emberi alakját ábrázolta, megerőszakolta egy csoport férfi karakter.

A hatóságok vizsgálják az egyedi esetet. Bár nem történt fizikai sérülés, a nyomozás az áldozat által átélt lelki sérelemre összpontosít.

Ahogy az Egyesült Királyságban, úgy a világ többi országában sincs részletes törvényi szabályozás az online térben elkövetett erőszakra, a valós nemi erőszakról szóló büntetések nem vonatkoznak a virtuális környezetben elkövetett támadásokra.

A virtuális valóság fejlődésével egyre többször fognak felmerülni hasonló esetek, így többen is felszólaltak azért az eset hatására, hogy hozzanak létre szabályozást a virtuális nemi erőszakot érintően. Ian Russell, egy online biztonsági szakértő megjegyezte, az új fejlesztések kapcsán kiemelt figyelmet kellene fordítani az esetleges veszélyekre, valamint az azok elleni védekezésre is.