Krokodilokkal teli vízbe irányította a Google Térkép a sofőrt

15 órát kellett várnia, mire kimentették.

Autójába kapaszkodva vészelte át egy brit szafarivezető, hogy krokodiloktól hemzsegő vízbe került – írja a GB News. A férfi azt követően keveredett bajba, hogy navigációs rendszerét követve egy folyóba hajtott.

Az 56 éves Mike Turner december 28-án heves esőzés közepette vezette tízüléses vadnéző járművét Dél-Afrikában, hogy vendégeket vegyen fel a szomszédos Mozambikban. Egy ponton rossz irányba kanyarodott, és a Kruger Nemzeti Park közelében lévő Komati folyóban kötött ki. A műholdas navigációs alkalmazás miatt Turner nem az N4-es autópálya hídját választotta, és ehelyett néhány kilométerrel lejjebb, az erős áramlatokban kötött ki.

Rövidesen keresés indult, ám az önkéntesek a rossz körülmények miatt nem tudták megközelíteni. Turnert végül 15 óra után sikerült kimenteni, ekkorra autóját már elöntötte a víz, és krokodilok vették körül.

A mentőakciót vezető Pottie Potgieter szerint Turner azt hitte, hogy meg fog halni.

Azt mondta, hogy a Google Térképet követte, és az a legrövidebb, de nyilvánvalóan nem a legjobb útvonalat mutatta neki.

Ő mégis továbbment, követte” – nyilatkozta Potgieter.

Turner könnyedén felfalhatták volna a krokodilok, de akár a közeli vízesésnél is lezuhanhatott volna. A férfit utóbb kiszáradás, éhség és sokk miatt kellett kezelni, a rossz időjárás elmúltával légi úton szállították biztonságba.

A Google Térkép és más, GPS alapú térképek az utóbbi években egyre nagyobb ellenőrzés alá kerültek, miután felhasználók azzal vádolták a platformokat, hogy felesleges kockázatba sodorták őket.

A Google Térkép állítólag éppen emiatt távolított el egy fokvárosi környékre vezető útvonalat, miután azon több turista is veszélybe került. Az alkalmazás az ország egyik legveszélyesebb környékén keresztül vezette az utazókat.