Ismét a Huawei a mobilfotózás királya

Fotózni a legjobb a Huawei P60 Pro, de okostelefonnak 2023-ban nagyon kevés.

Egy hónapja sincs, hogy új királyt avattunk az okostelefonos fotózás területén, de máris letaszították a trónról az Oppo Find X6 Pro készüléket – legalábbis a független és mindenki által elismert DxOMark tesztlabor listáján, amit mindenki hivatkozási alapként kezel a a mobilpiacon. Az első helyen pedig immár nem más áll, mint a P60 Pro, így ismét a Huawei lett a mobilfotózás aktuális királya. Kérdés persze, hogy ez meddig fog tartani, hisz két hónapja még a Honor Magic5 Pro volt a legjobb, és ezt a mobilt előzte meg nemrég az Oppo Find X6.

A helyzet most annyiban különbözik, hogy amíg az Oppo telefonja mindössze egy ponttal előzte meg a Honor csúcskészülékét, addog a Huawei P60 Pro három ponttal előzi meg a korábbi listavezetőt, ami ebben a helyzetben azért elég komoly fegyvertény. Mindezt egy három kamerás hátlapi rendszerrel sikerült elérni: 48 megapixeles főkamera, változtatható rekeszértékkel (f/1,4 és f/4,0 között), 48 megapixeles telefotó, háromtengelyű optikai képstabilizálással és tízszeres veszteség nélküli nagyítássa, illetve egy 13 megapixeles széleslátószögű modullal.

Ám hiába ez most a legjobb mobilfotós összeállítás, sajnos okostelefonként a Huawei P60 Pro még mindig nyögi az amerikai szankciókat, azaz hiába van rajta Android alapú operációs rendszer, a Google szolgáltatások és a velük járó kényelem még mindig hiányzik (és csak gyanús módon pótolhatók), ami a felhasználók jelentős százalékának elfogadhatatlan 480 ezer forintért.