Repülőből esett ki egy iPhone, de meg se karcolódott

Újabb érdekes eset, ami strapabíró almás mobilhoz fűződik.
Kapcsolódó cikkek

Az elmúlt évek során több történetet is lehetett hallani csodával határos módon meg nem sérült és működő iPhone-okról, jellemzően tavak mélyéről előhalászott darabokról. Most újabb szerencsés esetről számolt be az Apple Insider.

Egy orlandói repülőgép-pilóta túl komolyan vette az iPhone Airplane módját, ugyanis felszálláskor kiejtette a mobilt a légijárműből. Szerencsére a Find My szolgáltatás segítségével könnyen sikerült megtalálni a kipottyant telefont, amin meglepő mód még egy karcolás sem esett. A floridai Orlando Executive repülőteret általában kisebb üzleti repülőgépek használják, nem pedig légitársaságok. A figyelmetlen pilóta egy kétmotoros könnyűgéppel szállt fel, amikor leesett az iPhone a kifutópályára.

A jelenetet egy videó is megőrizte, a YouTube-on közzétett felvételen a reptér légiforgalmi irányítója és a pilóta beszélgetése hallható. Ebből kiderül, hogy a mobil kijelzője sem sérült meg, miután kipottyant az óránként 50-60 mérfölddel közlekedő légijárműből.

Az nem derül ki, hogy pontosan melyik modellt használta a pilóta. Korábban egyébként történt már hasonló, 2020-ban egy iPhone 6S zuhant ki 300 méter magasról egy repülőről, amit rögzített is.

Címkék: appleiphone