OneOdio A70 fejhallgató tesztje – Az év meglepetés terméke (x)

A OneOdio nevű cégről lehet, hogy sokan nem hallottak még, pedig remek termékeket gyártanak, leginkább a fejhallgató kategóriában. Az egyik legjobb ár-érték arányú, vezetéknélküli termékük került most a tesztasztalra. Hosszú üzemidő, meglepően jó hangminőség, tandem zenehallgatás, rendkívül kis méret, és igencsak jutányos ár. A termékre 2 év garanciát ad a gyártó, lengyel raktárból érhető el, ráadásul, ha kettőt rendelünk, a második fejhallgatót 50% kedvezménnyel lehet elhozni.

OneOdio A70 vezetéknélküli fejhallgató

A OneOdio egy kínai márka, ami több, mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik a különböző audiotechnikai eszközök gyártása terén. Számtalan termékük közé tartoznak vezetékes és vezeték nélküli fejhallgatók, készítenek kifejezetten DJ-knek szánt fejhallgatókat is, élen járnak a zajszűrési – ANC – technikákban, de a Hi-Fi szerelmesei is megtalálják a számításukat. Termékeiket a világ több mint 30 országában forgalmazzák, melyek híresek kiváló ár/érték arányukról.

A OndeOdio A70 kellemes dizájnnal ellátott dobozát kibontva az alábbiak tárulnak elénk: leírás, egy spirál, 6,35-3,5 mm-es jack kábel aranyozott végekkel, egy apa-apa kábel, ami úgynevezett „dual duty” elven működik, és egy második fejhallgatóval képes megosztani a hangot. Szintén az A70 vívmány a „jack lock”, ami egy elforgatható peremet jelent a kábel mentén, amitől az bepattan a fejhallgatóba, és így nem tud kimozdulni. Minden OneOdio termékhez, így az A70-hez is jár egy hordtáska, de vásárlástól függően mindenféle egyéb ajándékot is szokott adni gyártó, ami a fejhallgatótartó állvány, a hordtáska vagy a pohár alátét valamelyikében merül ki.

ONEAUDIO CO
ONEAUDIO CO
ONEAUDIO CO
ONEAUDIO CO
ONEAUDIO CO
ONEAUDIO CO
ONEAUDIO CO
ONEAUDIO CO
ONEAUDIO CO
ONEAUDIO CO

Az A70 anyaghasználata kellemes, jó minőségű műanyagból és műbőrből áll össze, amelyet a lehetőségekhez és az árszinthez képest igyekeztek esztétikusan kialakítani. A pánt állítómechanikája belül fém, tehát eltörni nem fog. A fejhallgatót nagyon passzentosan be lehet állítani, jól tart, és az over-ear – teljes fület körbeölelő – szivacsok is jól fednek. Remek dolog, hogy a normál méret nagyjából felére összecsukható a termék, így nagyon könnyű szállítani, bár állandó lakóhelye minden bizonnyal a székek karfája lesz.

A OneOdio A70 a vezetéknélküli fejhallgatók táborát erősíti. Az ezüst-barna variáns járt nálunk – van belőle fekete, piros és arany színű is -, az összhatás kellemes, de az azért érezhető az anyaghasználaton, hogy nem egy prémium termékről van szó. A zajkeltő hosszabb távon is kényelmes, bár lehet, hogy nagyobb melegben a műbőr fülpárnák alatt izzasztani fogja használóját.

ONEAUDIO CO

Kézbe fogva az A70-et, néhány érdekesség tűnik fel: 2 db jack port van rajta, a bal oldali 6,35 mm-es felel a vezetékes kapcsolatért, a jobb oldali pedig a már említett dual duty kábel kimenete, amivel átadható a hang egy második fejhallgatónak. A jobb oldali 40 mm-es hangszóró alá rejtették a vezérlést, itt lehet a hangerőt, a ki- és bekapcsolást állítgatni, illetve, ha headsetként használjuk – van beépített mikrofonja -, akkor a hívást az utóbbi gombbak lehet felvenni, illetve letenni. A 6,35 mm-es jack csatlakozó bedugása automatikusan kikapcsolja a BT modult és ezzel a vezetéknélküli kapcsolatot is, ilyenkor a gombok sem működnek. Ez jellemzően Microsoftos környezetben – mivel még mindig csapnivalóan rossz a Windows BT kezelése – vagy keverőpultnál lesz érdekes, ott pedig más módszerrel úgyis lehet állítgatni a fent említett dolgokat. Bluetooth kapcsolaton keresztül Androidos rendszerekkel is használható, a párosítás nagyon egyszerű, a bekapcsoló gombot kell hosszan nyomni, ilyenkor a státusz LED kék-piros villogásra vált, majd kapcsolódik a megfelelő eszközökhöz.

A beépített mikrofonja nem rossz, de a semmi extra kategória, a túloldalon hallható, de lehetne jobb is a hangminőség. Az üzemideje brutálisan hosszú, 4 nap alatt sem sikerült lemerítenünk. A gyártó állítása szerint 25 óra, ezt teljes mértékben helytállónak tűnik, ami pont ideális hosszúságú egy kiadósabb bejáratásra. Az akkumulátora micro USB porton keresztül tölthető fel, a mobiloknál már megszokott módon.

ONEAUDIO CO

A hangképe nagyon érdekes, a leírás szerint enyhe V a karakterisztika, vagyis nagyjából 200 Hz-ig, illetve 10 Khz körül van benne egy kiemelés, középen pedig laposabb, de ezt eleinte észre sem vettük, annyira finoman teszik a japánból származó 40 mm-es sugárzók a dolgukat. A zene kellően részletgazdag, és nincs végzetesen elrontva a hangkép, ahogyan mostanában az olcsó fejhallgatóknál tapasztaltuk. Semmi dübögés, dobozhang vagy hasonló tipikus hiba, a finom szub basszus hangok is hallatszanak, és az olyan hangszerek is jól szólnak a háttérben, mint a konga vagy a csörgődob. Alapvetően olyan zenéket érdemes vele hallgatni, amikben a gyorsabb és a lassabb ütemek váltogatják egymást, de van énekhang is, ezeket szépen szétválogatja a fejhallgató.

Összegzés

A OneOdio A70 az év meglepetése fejhallgató kategóriában. Ennyiért ilyen hangminőséggel nagyon ritkán találkozni, ráadásul van egy-két érdekes extra szolgáltatása – dual duty kábel és jack lock -, ami akár szempont is lehet a vásárláskor. Az A70 14 200 Ft-ba kerül, de a jelenleg futó akciónak köszönhetően a második darab 50%-os kedvezménnyel, vagyis nagyjából 7000 Ft-ért elhozható. A termék Európai raktárból érkezik – így áfát és vámot sem kell utána fizetni –, ingyenes szállítással, 2 év garanciával, ráadásul lehet Paypallel fizetni, így minden olyan alapvető dolog adott, ami szükséges a bizalomhoz.

Címkék: fejhallgató