A koronavírus az új emojikat is elveszi tőlünk

Idén még kapunk új hangulatjeleket, de jövőre nem, 2022-ig nem lesz változás a kínálatban.
Kapcsolódó cikkek

Az új emojik megalkotásáért (is) felelős Unicode Consortium még januárban jelentette be, hogy az Emoji 13.0 részeként idén 117 ikonnal bővül az eddigi kínálat: a 62 teljesen új hangulatjel mellett 55 új nem és bőrszín variáns lesz használható. Amit a nonprofit szervezet kitalál, azt minden gyártó és szolgáltatás (Apple, Facebook, Google, Twitter stb.) a saját dizájnjának megfelelően átalakíthatja, és a rendszerébe illesztheti. Jó eséllyel idén szeptemberől már mindenhol küldhetünk majd buborékteát, különféle nindzsákat, mosolyogva sírós arcot, kaliforniai paprikát, áfonyát vagy éppen gilisztát.

Jövőre viszont új emojik nélkül maradunk,

méghozzá a koronavírus miatt, ugyanis a Unicode Consortium egy blogbejegyzésben tudatta, hogy a járvány okán a Unicode 14.0 legalább fél évet csúszik, lekorábban jövő szeptemberben készül el, ami egyben azt is jelenti, hogy az új elemeket tartalmazó 14.0-s emojikészlet csak 2022-ben lesz használható.

Hogy a hírt mindenki fel tudja dolgozni, újra idetesszük az idén érkező kínálatot. Ezekkel és a régiek hangulatjelekkel kell majd valahogy megoldanunk a kommunikációt az elkövetkezendő két évben.

Fotó: Unicode Consortium