Ezekre a mobilokra jön idén a Huawei új kezelőfelülete

A gyártó közzétette a hivatalos listát a várható dátumokkal együtt.

A Huawei nincs könnyű helyzetben, mióta az Egyesült Államok szankciókkal sújtja, hiszen az újabb csúcstelefonjaikon (például a Mate 30 szériában) már nem használhatják a Google szoftvereit, anélkül pedig elég nehéz telefont értékesíteni a világ „nyugati” felén. A korlátozás a régebbi készülékekre ugyanakkor nem vonatkozik, így tavaly év végén egyes modelleket elkezdték frissíteni az Android 10 operációs rendszerre és a kínaiak által fejlesztett EMUI 10 kezelőfelületre. Tavaly év végére már 10 millió készülékükre töltötték le az új szoftvert.

A gyártó a napokban közzétette azon modellek teljes listáját, amelyekre idén még megérkezik az EMUI 10, sőt azt is elárulták, hogy mikorra lehet várni a csomag érkezését. Így a felhasználók többi része már biztosan tudhatja, mikor juthat hozzá az új szoftverhez.

Január

Az év további része

Ha valakinek a készülék automatikusan nem ajánlja fel a frissítést, az a gyártó saját, HiCare nevű alkalmazását elindítva, azon belül a Frissítések menüpontban tudja kezdeményezni az újdonságok letöltését.

(Kiemelt kép: AFP)