Hiánypótló app készült iOS-re

Az alkalmazás olyan tippeket is ad, amelyek segíthetnek a rendszer megóvásában.

Olyan appot fejlesztettek ki az iOS 12 és az újabb verziók számára, amely képes felismerni az iPhone-ra leselkedő fenyegetéseket – írja a Forbes. A tiltás miatt az Apple App Store-ban nem lehet megfelelő kiberbiztonsági alkalmazásokat találni, az iVerify azonban változtathat ezen.

Az iOS az Androidhoz képest jóval biztonságosabb, a rendszer viszont nemcsak a kiberbűnözők, hanem az etikus hackerek és a biztonsági kutatók életét is megnehezíti. Persze az Apple termékei sincsenek teljes biztonságban, az App Store-ba viszont kifejezetten nehéz antivírusokat és egyéb biztonsági alkalmazásokat bejuttatni.

Fotó: iStock

Az iVerify-nak mégis sikerült. Ez az app a legtöbb biztonsági alkalmazástól eltérően képes hatékonyan megvizsgálni a készülék elemeit.

Fontos kiemelni, hogy nem antivírusról, hanem antihackerről van szó: az app a potenciális feltörésre fókuszál.

A fejlesztő Trail of Bits nyilvánosságra hozott feltörések adatait tanulmányozva hozta létre az alkalmazást. A vizsgálat lefolytatása után az app kimutatja azokat az anomáliákat, amelyek veszélyre utalhatnak. Az alkalmazás ráadásul olyan tippeket is ad, amelyek segíthetnek a rendszer megóvásában.

Az iVerify-nak már most akadnak kritikusai, egyes szakértők nem értik, hogy hogyan kerülhetett be az App Store-ba. Elképzelhető, hogy az Apple irányelvei kicsit enyhültek, de az sem kizárható, hogy a Trail of Bits-nek sikerült meggyőznie az illetékeseket.

Kiemelt fotó: iStock