Azonnal frissítsen, ha Samsung mobilt használ!

A Samsung a héten több olyan sebezhetőséget is megerősített, amik több Galaxy modellben is megbújnak.
Kapcsolódó cikkek

A Samsung a héten több olyan sebezhetőséget is megerősített, amik a Galaxy S8, S9, S10, S10e, S10 Plus, S10 5G, Note 9, Note 10 és Note 10 Plus készülékeket érintik. A sérülékenységből egyet kritikus, míg hármat magas kockázatúként értékeltek. Egész pontosan 21 biztonsági problémát tártak fel, ebből 17 a Samsung „One UI” nevű kezelőfelületéhez, míg négy az Android rendszerhez kapcsolódik.

A kritikus kockázatú sérülékenység ugyan csak a Galaxy S9 és Note 9 modellekben bújik meg, de ezekből együttesen már több mint 40 millió darabot adtak el a világon.

A sérülékenységekről egyébként nem osztott meg túl sok mindent sem a Google, sem a Samsung, annyit tudni, hogy a legveszélyesebbet kihasználva hackerek képesek a készülék IMEI azonosítójának manipulálására, amivel kijátszható, hogy a szolgáltatók letiltsák az ellopott eszközöket, így a tolvajok könnyebben túladhatnak rajtuk.

Aki az említett mobilok valamelyikét használja, mindenképp keresse meg a telefon beállításai közt a rendszerfrissítés menüpontot, és töltse le a javítócsomagot.