Valóra válhat az Apple-rajongók egyik nagy vágya

Méretes MacBook Pro érkezhet idén, nem akárki mondja.
Kapcsolódó cikkek

Az Apple idén megjelenő eszközeivel kapcsolatban megszólalt a hírhedt Ming-Csi Kuo is, akinek jóslatai évek óta nagy eséllyel valóra is válnak. Az elemző szerint a cupertinóiak egy teljesen új dizájnt követő MacBook Próról ránthatják le a leplet az év folyamán, ami rendkívül méretes darab lesz a maga 16,5 hüvelykjével. A szériában ez lehet a legnagyobb laptop azóta, hogy 2012-ben leállították a 17 hüvelykes modellek gyártását, azóta csak 13 és 15 hüvelykes variánsok vannak.

A 17 hüvelykes MacBook mellőzése főleg azoknak a kreatívoknak fájdalmas, akik szeretnek nagyobb panelen tervezni, ennek az eszköznek is ők örülhetnek majd leginkább. További részletekről, így specifikációkról egyelőre nem szól a fáma.

Kuo arról is beszélt továbbá, hogy a 13 hüvelykes MacBook Próból lesz egy olyan variáns is, amit 32 gigabájt memóriával szerelnek fel, ez duplája a jelenleg választható legfeljebb 16 gigabájtnak. Két új, erősebb processzorral ellátott iPad Prót is várhatunk, ebből az egyik az iPad mini új verziója lesz, míg a másik egy 10,2 hüvelykes modell. Mindezek pár korábbi pletykával is egybevágnak, így még valószínűbbnek tűnnek.

Az Apple a kijelzők piacára is visszatérhet egy hatalmas, 31,6 hüvelykes, 6K-felbontású monitorral, ami szintén meglepő lenne, mivel a Thunderbolt Display gyártását 2016-ban leállították, és azóta nincs ilyen hardverük.