Jön egy hasznos kis funkció a Gmailbe

Csak a fontos levelekről küld értesítést a mobilapp a jövőben.
Kapcsolódó cikkek

A Google megkezdte a nemrég bejelentett „magas prioritású” értesítések bevezetését a Gmail mobilos appjaiba. Az új, mesterséges intelligenciával támogatott funkció először a Gmail iOS-es applikációjába kerül be, utána kapják meg az androidosok is. A funkció alapvetően rendet próbál tenni a mobilunk kijelzőjére érkező értesítések tengerében. Minden bizonnyal számunkra is ismerős, milyen az, amikor wifire csatlakozunk, és hirtelen egyszerre zúdulnak ránk a Messenger, az Instagram, a Gmail, a Twitter és még megannyi más app notifikációi.

Forrás: Google

A Google a mesterséges intelligenciát hívja segítségül annak érdekében, hogy a Gmail tényleg csak a lényegesebb dolgokról értesítsen minket, és kiválogatja a legfontosabb e-maileket. A többi levélről akkor értesít, ha már célirányosan beléptünk a levelező mobilalkalmazásába.

Az elkövetkező napokban az iOS-esek így egy figyelmeztetést láthatnak, ami arra kérdez rá, hogy szeretnék-e aktiválni a funkciót, de a későbbiekben természetesen kikapcsolhatjuk a beállítások közt, ha nem lennénk vele elégedettek.