Itt a Polaroid, ami mozgóképet készít

Ugyan nem a híres gyártó állt elő újabb forradalmi kamerával, sőt a hobbiprojektként megvalósult gép még csak forradalminak sem nevezhető, viszont jó hír, hogy az alkotó útmutatásai alapján bárki készíthet magának egyet.
Kapcsolódó cikkek

Az InstaGif NextStep névre keresztelt kamerát egy New York-i fejlesztő, Abhishek Singh készítette (részben 3D-s nyomtatóval készített alkatrészekből), és a gép pontosan úgy működik, mint az ikonikus Polaroid masina: bekapcsolod, megnyomod a gombot, és a gép pár pillanat múlva kidobja a végeredményt, ami ezúttal mozog.

Persze még nem jött el a Harry Potter világa, így nem papírt kapunk, amin tényleg mozog a kép, hanem egy kijelzővel felszerelt kazettát dob ki a gép, amin egy három másodperces GIF jelenik meg. Az új kép készítéséhez csak vissza kell dugni a kazettát a gépbe, ilyenkor a régi persze törlődik, de ha tetszett a korábbi felvétel, akkor a kamerát a számítógépre kötve akár le is menthetjük a képet.

Mindezt persze egy okostelefonnal is simán meg tudjuk csinálni, viszont a Polaroid OneStep mintájára készült géppel ez mégis sokkal menőbb, mintha csak egy mezei iPhone-nal kattintgatnánk. Ha pedig valakinek megtetszik az ötlet, akár le is másolhatja a lelkes fejlesztő munkáját, ugyanis Abhishek Singh az egész projektet dokumentálta, sőt még a működtetéshez szükséges kódot is feltöltötte az internetre.