Cuki kutyus trollkodta szét a Google Street View fotóit

Minden tevékenység sokkal élvezetesebb, ha egy négylábú barát is az emberrel tart, különösen akkor, ha a Google kamerájával a hátunkon derítünk fel egy szigetet.
Kapcsolódó cikkek

Éppen így születtek a dél-koreai kis szigetről, Jukdóról készült képek a Google Street View, magyarul Google Utcakép felületére, ahol az idilli környezetben rendszerint egy barátságos vörös kutyus is feltűnik.

A szőrös asszisztens izgatottan fedezte fel a helyszínt fotós gazdájával, az árkon-bokron át ívelő nagy sétában néha egy kis pihenésre és szaglászásra is időt szakított, sokszor a felvétel kellős közepén. Amikor pedig láthatóan a gazdi maradt le mögötte a látványban gyönyörködve, a “túravezető” kérdően hátra nézett.

via GIPHY

A július 10-én készült képeket a koreai Daum nevű portál fotósa készítette, aki gyalog járta be a helyszíneket hátán egy Google Trekkerrel. Ha a képek kissé üresnek hatnak, nem véletlen: mindössze három család él a szigeten egy 2004-es adat szerint.

ukdo mindössze 734 méter hosszú és 482 méter széles sziget, Ulleungdo városából húsz perc alatt lehet megközelíteni komppal.

A cuki kutyás felvételeket ezen a linken magunk is megnézhetjük.

via GIPHY

A térképszolgáltatások gyakran foglalkoztatnak külsős fotósokat, hogy az autóval nehezen megközelíthető helyszíneket is feltérképezzék, a Google Trekker nevű, hátizsákként hordozható kamera pont ezen célból készült.

A 2012-ben bemutatott eszköz gyakorlatilag az internetes óriás utcafényképező kocsijainak emberre alakított változata.

Forrás: Daum

A 16 kilogrammos súlyú, 15,5 megapixeles kamerarendszer épp az olyan terepek digitalizálására lett kitalálva, ahova négy keréken egyszerűen nem lehet eljutni. Egy androidos appal vezérelhető, ami automatikusan készít 360 fokos felvételeket útközben.