Ülj be egy önvezető Teslába és bulizz Rolling Stones-ra

A videó szerint Musk cége elég jól áll az önvezető autó fejlesztésével.
Kapcsolódó cikkek

Elon Musknak elég konkrét elképzelései vannak az emberiség jövőjéről, arról, hogy hamarosan hogyan jutunk energiához, vagy miként közlekedünk A-ból B-be. Az általa vezérelt Tesla Motors jelenlegi modelljei már képesek automatikusan sávot tartani, de már dolgoznak a teljességgel autonóm járművökön is.

Ennek illusztrációjaként Musk megosztott egy videót, amelyen egy Model 3 pár perces útja látható. Az autó egész idő alatt önállóan, emberi beavatkozás nélkül halad, mindezt nem tesztpályán, hanem nyílt utakon, valós közlekedési viszonyok közt teszi, a végén pedig beáll egy parkolóhelyre. Ja, és közben a Rolling Stones „Paint it Black” című száma szól.

A Tesla Motors Model 3 típusa nyolc kamerával lesz felszerelve, amelyek 360 fokos szögben látják a külvilágot egészen 250 méteres távolságig. A rendszert kiegészíti még 12 darab ultrahang érzékelő, valamint egy plusz, előre figyelő radar, ami a különösen rossz időjárási viszonyok közt segíti majd a haladást. A befutó adatokat egy olyan beépített számítógép dolgozza fel, amely 40-szeres teljesítménnyel bír a korábbi kiadásokhoz képest.

A bejelentés és az autó ismét felszította az önjáró autók körüli vitát, amivel kapcsolatban Musk úgy nyilatkozott, hogy

a járművek által elkövetett balesetekért nem a gyártó lesz a felelős, hiszen a liftekben szorult emberek sem a felvonók gyártóit hibáztatják a történtek miatt.

Musk szerint nevetséges, hogy a média az esetenként balesetet szenvedő Tesla autókkal foglalkozik, miközben évente több mint 1 millió ember hal meg autóbalesetben az utakon.