Tényleg nagyon más lesz az új MacBook

Egy izgalmas csíkra figyel az egész világ. Nem, ez nem olyan csík, ezt egyszerre nézni és tapogatni is lehet.

Szokás bírálni az Apple-t, hogy valójában semmiféle innováció nincs az egymást követő modelljeikben, inkább csak arra megy ki a stratégiájuk, hogy a már bejáratott brand egymástól alig különböző generációit minél nagyobb darabszámban adják el. Néhány nappal ezelőtt azonban kiderült, hogy végre itt a megújulás, és erről bőséges szóáradatban be is számoltunk, úgyhogy most csak a lényeget emelnénk ki azok számára, akik valamiért lemaradtak.
A hírek szerint egy új, OLED érintőkijelző-csík lesz a billentyűzet fölött, amely az alapvető információk (akku töltöttségi szintje, WiFi jelszint és egyebek) mellett különféle alkalmazásokban speciális funkciókat is kaphat.A hagyományos billentyűzet fölött, és a monitor-zsanér alatt elhelyezett vékony csíknak attól függően fog változni a kinézete, hogy éppen mit csinálunk, vagy milyen alkalmazást használunk. Elsőre igen érdekesnek hangzik az elképzelés, meglátjuk, mi lesz belőle. A háttér is érdekes, hiszen arról voltak már pletykák korábban, hogy az Apple gyorsan levédette az OLED érintőcsíkot, mégpedig “Magic Toolbar” néven. Ám ezzel a szabadalmi oltalommal kapcsolatban újabb érdekességet vett észre a beszédes nevet viselő The Trademark Ninja. Méghozzá azt, hogy
a szabadalmi kérelmet nem az Apple, hanem egy másik cég, mégpedig a Presto Apps America LLC nyújtotta be.

Ez a kép még csak koncepció a kiszivárgott információk alapján, de már itt is jól látszik az extra OLED érintőkijelző-csík

Mindenesetre a szakértők szerint mindenképpen az Apple áll a dolog mögött, többek között azért, mert az almás gyártó számtalanszor használt már hasonló elnevezést, így van már náluk Magic Keyboard, Magic Mouse, Magic Slate, és Magic Trackpad. A The Trademark Ninja szerint szintén fontos bizonyíték a 16 000 dolláros költség, és a trükkös jogi lépések, melyből arra lehet következtetni, hogy csak egy megfelelő forrásokkal és tapasztalattal rendelkező cég állhat a háttérben (mondjuk az Apple). Ugyanakkor az is előfordulhat, hogy ez az egész csupán a véletlen műve, és a fenti sorok mindössze a fantázia szüleményei.

Aki pedig arra kíváncsi, hogy valójában milyen lesz, és ténylegesen mit tud, illetve mennyire képes megújulni a MacBook Pro, annak nem is kell olyan sokat várnia, hiszen október 27-én az Apple lerántja a leplet mindenről.