Odafigyeléssel és spórolással ünnepeld a netes vásárlás napját

A pénz elköltésének egyik legjobb helyszíne az internet, mondjuk, hogy mire kell közben figyelni.

Október 7. nemcsak az Amáliák miatt emlékezetes nap, hanem azért is, mert ekkor van az Internetes Vásárlás Napja. Erre 2011 óta minden évben sor kerül, az akció célja pedig minden esetben a figyelemfelhívás arra, hogy a neten vásárolni sokkal jobb, mint a tömegben nyomorogni egy aktuális, kuponakciós napon valamelyik bevásárlóközpontban.

Eltérő terepek, hasonló szabályok

A vásárlás ezen formájának több előnye is van, amit mostanra talán nem kell külön hangsúlyozni. Nem köt a nyitvatartási idő, a kínálat otthon, kényelmesen, a kanapén ülve is böngészhető, a webshopok mostanra rugalmas, tervezhető házhozszállítási rendszerrel várják az embert, és ha a költségeket egyszer összehasonlítanánk, akkor kiderülne, hogy egy termék beszerzése elektronikusan sokkal kevesebb pénzt és időt emészt fel.

Bár a netes vásárlás a magyarok között is egyre népszerűbb, még mindig sok tévhit, félreértés, félelem lengi körül ezt a témát. Mielőtt konkrét tippekkel, tanácsokkal szolgálnánk, első körben azt érdemes fejben tartani, hogy a netes vásárlás során ugyanazokat a szabályokat kell betartani, mint a fizikai boltok esetében.

Ha ezeket a tanácsokat megfogadod, nagy baj nem lehet

Ha az ember egy rossz megvilágítású, kétes eredetű, romlott, vagy rossz minőségű termékeket árusító boltba téved, valószínűleg azonnal kifordul onnan. Ha az eladók válaszra sem méltatják, az árak nincsenek egyértelműen feltüntetve, és fizetéskor a blokk, vagy a számla említésekor barátságtalan pillantások érkeznek a pult másik oldaláról, akkor ez nem az a hely, ahol vásárolni kell.

Az internet ugyanígy működik, ami kiegészül pár speciális körülménnyel, tanáccsal:

Végül fontos adalék, hogy ha nem teszik a termék, akkor a vásárló 14 napon belül elállhat attól, visszaküldheti a terméket és a pénzét is jogosan kérheti vissza. Mindez egyedül a zárt csomagolással ellátott higiéniai termékekre, a hang-, illetve képfeltételt tartalmazó CD-kre, DVD-kre, illetve számítógépes szoftverekre nem vonatkozik.