Ez az internet eddigi legvéresebb kihívása

Mi követheti a YouTube-on azt, hogy tinédzserek fahéjtól fuldokolnak, jeges vízzel borítják le magukat vagy ehetetlen ételeket esznek fogadásból? Valami sokkal, sokkal rosszabb.

Minden bizonnyal szembejött minden olvasónknak legalább egy a YouTube-ra felhalmozott kihívások közül: a cinnamon challenge során egy nagykanálnyi őrölt fahéjat kellett lenyelni (teljesíthetetlen), az ice bucket challenge során egy vödörnyi jeges vizet kellett a nyakukba borítani (elméletileg az ALS betegségre felhívva a figyelmet), az iron liver challenge során egy perc leforgása alatt kellett meginni egy üveg töményet (bár az Uralon túl ez csak a belépő a kettesért), a condom challenge alkalmával barátainknak kellett egy vízzel teljesen megtöltött óvszert a fejünkre ejtenie (még jó, hogy csak vízzel), a csilievő ön- és közkínzásoknak pedig se szeri, se száma.

Mindenre lehet azonban még egy lapot húzni, ennek a tisztjét pedig Kasper Knight (a.k.a. Kasper The Phantom) amerikai rapper vállalta magára, aki Facebookon lőtte arcon (pontosabban: orcán) magát, likegyűjtés és önpromóció előre megfontolt, nyolc napon túl gyógyuló gyanújával. (Az alábbi posztban az is olvasható, hogy a készült nyersanyagot egy videóklipben akarta felhasználni, ennek mikéntjéről és hogyanjáról vélhetően az elkövetkező hetek sajtóvisszhangja dönt majd.)

Az alábbi videóban (előre szólunk: aki nem bírja a vért, ne kattintson rá), összefoglaljuk, egy férfit látunk, aki akkor és ott jó ötletnek tartja arconlőni magát, aztán másodperceken belül rájön, hogy ha lehetne az életen undo gombot nyomni, valószínűleg most megtenné. De nem lehet. A képen látható fegyver vélhetően egy vaktölténnyel megtöltött 9mm Nickel Magnum, sokak szerint pedig a rapper a golyó helyett inkább csak egy fogát nyelte le – az biztos, hogy Kasper Facebook-oldalán július 24-én posztolt videója óta nincs frissítés.

Az biztosabb, hogy a YouTube és az internet erre specializálódott szakosztálya garantáltan utánzandó kihívásnak fogja tartani ezt is, igaz, a videóból pontosan lejön az is, hogy akármilyen vakmerő tettnek is tűnik egy vaktölténnyel eltalálni sajátmagunkat fedetlen testfelületen, nem az. Igaz, a sokmillió Scoville erősségű, rendőrségi paprikaspraynél erősebb chilik fogyasztása után is hosszú napokig tejfölön, salátán és a földanya adta fájdalmon élnek a YouTuberek. Végezetül mutatnánk a Clifton Chili Club rekordgyorsasággal frissülő csatornáját, ahol gyakorlatilag YouTube-on fogyasztanak nézők előtt egyre erősödő paprikavegyitámadást. Még nézni is tereh.