Így ad önnek sakkot a Facebook

Nem csak videókkal ünnepli 12. születésnapját a Facebook: újabb meglepetésként csevegőpartnereinkkel már akár sakkozhatunk is.

Mától még több időt tölthetünk el a tizenkettedik születésnapját ünneplő Facebook csevegőszolgáltatásában. A social media óriás ugyanis egy sakk-alkalmazást tett elérhetővé mind a mobilos Messenger-appokban, mind pedig az asztali gépekről, böngészőkből futó üzenőkliensben is, így mostantól már játszani is tudunk távol lévő barátainkkal, ha esetleg nem tudnánk élőben összeülni velük.

Ha el akarjuk kezdeni a játékot, csak be kell írnunk a beszélgetésbe azt, hogy „@fbchess play”, természetesen idézőjelek nélkül – ahogy beírtuk az üzenetet, megjelenik egy zöld-fehér sakktábla fekete és fehér bábukkal – és kezdődhet a játék.

Az FBChess nevű program az ún. leíró sakklejegyzést alkalmazza, úgyhogy ha azt hittük, hogy egyszerűen csak rákattintunk a bábura, amivel, majd a mezőre, ahova lépni akarunk, tévedtünk: szöveges üzeneteket kell begépelnünk. Ez nem bonyolult, a szükséges parancsokat az alábbiakban gyűjtöttük össze.

Mit írjunk be, ha..

Jó játékot!