Tudják, mivel kapják el az illegális drónokat? Sassal!

Ezek a tollas ragadozók kis képzavarral úgy kapják el a repülő szerkezeteket, mint a pinty.

A nemzetközi drónhelyzet fokozódik: manapság boldog-boldogtalan drónokat reptet mindenfelé. Ezek aztán zavarják a szomszédokat, lesifotókat készítenek az emeleten pucérkodókat, de akár komoly gondokat is okozhatnak a légiközlekedésben, vagy válalatok biztonsági rendszereiben. Épp ezért sokan próbálják megtalálni a távirányított légijárművek elleni igazi fegyvert, például a rádióhullámokat összezavaró szerkezetek formájában, de igazi megoldás jelenleg még nem született. Lehet, hogy csak azért, mert rossz helyen keresték.

A hollandoknál ugyanis érzik a ritmust, és nem csak azért, ami hirtelen eszünkbe jut róluk. A fapapucsos ország ugyanis nem bajlódik mindenféle bonyolult drónzavaró eszközök fejlesztésével, lazán megtalálták azokat az “eszközöket”, amelyek már így is a levegőben járőröznek: a sasokat. Hollandia bűnüldözői összeálltak a Guard From Above nevű céggel, akik a ragadozómadarakat arra tanítják be, hogy rárepüljenek a drónokra, és szemvillanás alatt lekényszerítsék azokat a levegőből. Pont úgy, ahogy ezen a videón is látható:

Egy sasnak semmiféle problémát nem okoz az, hogy a levegőben megragadja a nemkívánatos eszközt. Igaz, az nem tisztázott, hogy ez jár-e valamiféle veszéllyel ezekre a tiszteletet parancsoló madarakra, de feltételezhető, hogy a programban résztvevő szakemberek tudják, mit csinálnak. Már csak azért is, mert bár a sasok lábai és karmai simán törik a csontot is, azért a drónok teljes sebességgel forgó szénszálas légcsavarja sem tejkaramellából készül.

Nem csak a sasmadár az egyetlen, ami imádja lekapkodni a drónokat az égből, különféle hírek szerint cselekedtek már hasonlót gorillák, libák, és kutyák, sőt még kenguruk is, szóval simán előfordulhat, hogy idővel egy komplett állatrendőrség vigyázza majd az égboltot.