Különleges laptopokat villantott az ASUS

A CES előtt bemutatott modellek között van a játékosoknak szánt, vízhűtéses erőgép, valamint stílusos, tabletté hajtogatható család.

Az ASUS is egyike azon gyártóknak, amelyek már a Las Vegasban induló esemény hivatalos megnyitója előtt megvillantják idei újdonságaik egy részét. Most egy brutálisan izmos, különleges gamer laptopot és egy hibrid családot jelentettek be.

A cég Republic of Gamers jelzésű termékei értelemszerűen a játékosok igényeire szabott hardvereket takarnak, és bár az igazán menők még mindig azt vallják, hogy a játékokhoz gondosan összerakott asztali monstrumok szükségesek, a most bejelentett GX700 laptop megváltoztathatja a véleményüket. A gamer notebookok egyik nagy hátránya, hogy az izmosabb hardverek hűtését nehezen tudják megoldani, egy fél órás játék után a “vas” szinte ordít a forróságtól, amit a viszonylag kis helyre összepréselt kialakítás miatt a ventillátoros hűtési megoldások nem tudnak kellően elvezetni. A GX700, amely a világ első folyadékhűtéssel megvalósított játékos laptopja, amely megoldást nyújthat erre a problémára.

A hatodik generációs Intel mobil processzorokkal és GeForce GTX 980 grafikus vezérlővel felszerelt laptopok teljesítményét ráadásul akár túl is hajthatják a tulajdonosok, a Hydro Overclocking System nevű hűtési megoldás egy extrémebb turbózást is elvisel. A bevezető sajtóanyag szerint akár 48 százalékos processzor-túlhajtást is össze lehet hozni a gépen, a processzor 3,2 gigahertzes órajelét 4 GHz-re húzva, míg a DDR4 RAM-okat is 2800 MHz-ig lehet turbózni az alapértelmezett 2133-ról.

Emellett a GX700 még valamiben rekorder, ez az első olyan notebook a világon, amely valós 4K / UHD felbontású kijelzővel érkezik az Nvidia G-Sync technológiájával felszerelve – ez utóbbi leginkább a nagy felbontással néha együtt járó képfrissítési akadozásokat, késéseket küszöböli ki.

Az ASUS másik friss bejelentése a VivoBook Flip család két új ragja. A 13,3 és 15,6 hüvelykes kijelzőkkel szerelt modellek a hibrid kategóriát erősítik, ezúttal nem szétszedhető, hanem a hátrahajtogatható típusból. A kijelző 360 fokban mozgatható a zsanérokon, így a hagyományos laptop mód mellett teljesen megfordítva táblagépként, “sátor” elrendezésben pedig prezentációs eszközként, vagy asztali mini tévéként is működtethető az eszköz.

Az új, fémházas Flipekben szintén hatodik generációs Intel processzorok dolgoznak, és a változatos konfigurációkba akár GeForce 940M grafikus vezérlő is belefér. A Windows 10-et futtató eszközökön már USB 3.1 Type-C port található, a közlemény szerint pedig akár 10 órán át is működnek egy feltöltéssel, így egy teljes munkaidőt is kibírnak, ha véletlenül otthon hagyjuk a töltőt. Az összhatást 10 pontot külön kezelő érintőkijelző, valamint egy nagyméretű, gesztusvezérlést is kezelő tapipad erősíti.

Az árazásról még nincs hírünk, ahogy arról sem, mikor jelennek meg kicsiny hazánk környékén a most bemutatott modellek, mindenesetre tesztlaborunkban máris előkészítettünk számukra egy kényelmes helyet.