Kirúgták és elhagyták egy videojáték miatt, most a kiadót pereli

Aki három hétig fel sem néz a monitorról, az könnyen arra eszmélhet, hogy se családja, se munkája. Aztán néha még nagyobb hülyét csinál magából.

Mindenki ismeri a mondást Isten állatkertjéről és annak kerítéséről, amit most ismét alátámaszt annak az illetőnek az esete, aki oly mértékben vitte túlzásba a videojátékot, hogy mire felállt a monitor elől, már nem volt sem munkája, sem felesége, sem gyereke.

A szóban forgó játék a Fallout 4, amire emberünk úgy rákattant, hogy három hétig nem vett tudomást semmiről, ami a virtuális posztapokaliptikus világán kívül történt, majd miután megtörtént a baj, játékosunk úgy döntött, hogy erről az egészről a játék fejlesztője és kiadója, tehát a Bethesda tehet, hiszen sehol sem figyelmezteti a játékost, hogy az adott cím függőséget okoz. Hiszen ha ott lett volna a figyelmeztetés, akkor biztosan elkerülhető lett volna, hogy játékosunk heteken át egyáltalán ne figyeljen a gyerekére, a feleségére, és a munkájára… na persze. Arról nem is beszélve, hogy a sorozatnak ez már a negyedik része, és a hírek szerint emberünk ismerte a korábbi részeket is, tehát nagyjából sejthette, hogy mire számíthat. Mindenesetre az is sokat elmond, hogy a kárvallott 7.000 dollárnyi összegben határozta meg a kártérítés mértékét, vagyis kimondottan alacsonyan árazta be az addigi életét annak tekintetében, hogy amikor leült a Fallout 4 elé, még volt családja és munkája, majd miután végzett, már egyik sem.

Egy ilyen hír olvasásakor általában első gondolata az embernek, hogy ez csakis az Egyesült Államokban történhet meg, de aki ezt hiszi, az hatalmasat téved, ugyanis a történet Oroszországból származik, ahol ezek szerint nem csak karambolos videók készülnek. Fontos azonban tisztázni, hogy ez egy szélsőséges eset, és bármennyire is azt szajkózza a tájékozatlan közeg, hogy a videojáték maga a sátán, ugyanolyan dologról beszélünk mint bármi másról. Aki tartja az egyensúlyt, annak soha nem lesz semmi gondja, aki azonban nem ismeri a határokat, annál előbb-utóbb a mostanihoz hasonló problémák adódhatnak.