Mutasd meg Facebookon, milyen volt az éved, és felejtsd el a rossz emlékeket

Aki esetleg nem emlékszik pontosan a saját 2015-ös évére, annak itt a Facebook összeállítása, amiből immár sokkal könnyebben törölhetjük a hálátlan exeket.

Biztosan sokan emlékeznek arra, amikor tavaly az év végéhez közeledve a népszerű közösségi oldal fogta magát, és szívhez szóló zene mellett összerakott egy olyan montázst, ami nagyjából feldolgozta a 2014-es évünket, aztán ha nem tetszett, akkor elkönyvelhettük, hogy lám, az az év sem volt túl jó. Nos, idén a Facebook átdolgozta és egyszerűsítette a metódust: most egy fotószalagot kapunk, mely könnyebben módosítható, és ha akarjuk, szépen kigyomlálhatjuk a számunkra kellemetlen, szomorú, vagy éppen nem oda való emlékeket.

Az átdolgozásra azért került sor, mert tavaly többen kifogásolták, hogy a Facebook olyan emlékeket is betett a visszatekintőbe, amit ők nem szívesen idéznek vissza: ilyen lehet a fotók elkészülte óta lelépett barátok, barátnők, házastársak képe, vagy éppen egy elhunyt személy. Ám 2015-ben már nem lehet ilyen probléma, hiszen néhány kattintással pillanatok alatt eltakaríthatjuk a hálátlan exeket és a borközi állapotban még viccesnek tűnő, de reggelre már megbánt pillanatok emlékeit. A Facebook szóvivője így nyilatkozott: “meghallgattuk a tavalyról érkező visszajelzéseket, miszerint jobban oda kellene figyelnünk az algoritmusra, mely a fotók között válogat, és könnyebben szerkeszthetővé kell tennünk a Year in Review-t. Éppen ezért egy olyan egyedi szűrőt dolgoztunk ki, mely jelentősen csökkenti annak az esélyét, hogy kellemetlen fotók kerüljenek az összeállításba”.

Aki pedig még valamilyen rejtélyes oknál fogva nem látta a saját fotószalagját, az ide kattintva rögvest megtekintheti azt, illetve azonnal meg is oszthatja, bár arra azért kíváncsiak lennénk, hogy arányaiban hány felhasználót érdekel másnak az elmúlt 12 hónapja.