Nemsokára akár egy sétálással is feltöltheted a telefonod

A speciális talpbetéttel minden lépésünk hasznos energiává változik.

Telefonunkat már most is rengetegéleképp feltölthetjük, de rövidesen megérkezik a legjobb megoldás, amelyhez csak egy egyszerű talpbetét szükséges. A SolePower a lépések kinetikai energiáját alakítja elektromossággá, amely a cipőre erősített apró töltőben tárolódik, mely segítségével megúszhatjuk az okostelefonok egyik legnagyobb hátrányát, az ebédszünet közepén való lemerülést.

A cég alapítója reméli, hogy az eszközzel megváltozik hozzáállásunk az energiafogyasztáshoz, jobban figyelünk majd a környezetünkre, de amennyiben ez mégsem jönne be, még mindig jobban tesszük, ha a jól megszokott hálózati csatlakozók helyett inkább saját magunk termeljük meg az energiát, ezzel is újabb lépést téve a környezet védelme felé.

Az eszköz várható kezdőára 199,99 dollár (58 ezer forint) lesz, amely egy töltőért igencsak soknak tűnik, főleg, hogy okostelefonunk, vagy épp táblagépünk napi teljes töltése éves szinten mindössze egy-két palack ásványvíz árával terheli a pénztárcánkat, de a talpbetét a több napos, civilizációtól távoli túrák esetén igencsak jól jöhet, az ár pedig a technológia elterjedésével nagy mértékben csökkenhet.

A SolePower egyébként a harmadik világbeli országok számára is kínál majd megoldást, ugyanis dolgoznak egy szandálon is, amelybe beépítik a talpbetétben is használt technológiákat, így a telefonok direktben a szandálra kötve lesznek feltölthetőek.