Nagy Windows 10 frissítés érkezik november elején

Aki már frissített a legújabb Microsoft operációs rendszerre, készüljön fel egy méretes letöltésre.

A Windows 10 még elődeinél is kevesebb beleszólást hagy a felhasználóknak abba, hogy szeretnék-e telepíteni az aktuális biztonsági, vagy épp tartalmi frissítéseket. Eleve úgy adták ki a Windows legújabb verzióját, hogy kijelentették: ezzel lassan vége az újabbnál újabb verziószámú rendszereknek, készüljünk fel a telefonokhoz hasonlóan folyamatos foltozgatásokra és frissítgetésekre, mert így lehet mindig naprakész a környezet.

A Microsoft most bejelentette, hogy a szokásos, hetente kiadott biztonsági patcheken felül lassan elkészül a következő nagyobb lélegzetű rendszerfrissítés. A Thresold 2 nevű csomag terítése nobember első hetében kezdődhet, és egy elég jelentős méretű letöltéssel lehet számolni.

A csomag egyrészt több kezelőfelületet érintő változást hoz majd, olyanokat is, amelyeket eredetileg a Windows 10 megjelenésekor szerettek volna kiadni. Ezek között lesz például az alkalmazások közötti váltást megkönnyítő színes fejlécek megjelenése, de faragnak a visszatért Start menüben megjelenő csempék elrendezésén, valamint a különféle alkalmazásokra jobb gombbal kattintva megjelenő menük tartalmán is. A Windows 10-re célzó csomaggal együtt frissül az üzenetküldő és a Skype Video alkalmazás, utóbbi natív módon is beépül a rendszerbe.

Kimarad viszont az Edge böngészőhöz tervezett nagyobb patch, ez egy meg nem nevezett későbbi időpontra tolódik, most csak kisebb javítások érkeznek az Internet Explorer családot hosszú idő után felváltó böngészőhöz.