Elárasztották a rendőrséget a Facebook-leállás miatti telefonok

A közösségi oldal egész világot érintő eltűnése úgy látszik tényleg életbevágóan fontos vészhelyzet volt sokaknak.

Úgy látszik tényleg életbevágóan fontos vészhelyzetként élték meg sokan, amikor hétfőn nagyjából egy órára teljesen leállt, és elérhetetlenné vált a Facebook. Olyan komoly problémának, ami miatt a rendőrséget kell hívni, hogy tudják-e, mi történt, és tudnak-e ezzel kezdeni valamit. Legalábbis Angliában és az Egyesült Államokban.

Azt nem lehet tudni, hogy pontosan mennyi telefon is érkezett a rendőrségekre a Nagy Facebook Leállás idején, de elég sok ahhoz, hogy több rendőrség is a Twitter-oldalán kérje arra az embereket, hogy ugyan ne telefonáljanak már be nekik a közösségi oldal leállása miatt.

Az angliai Kingston rendőrsége közölte: „Igen, meg tudjuk erősíteni, hogy leállt a Facebook, kérjük ne hívjanak minket.” Majd hozzátették: „Micsoda remek alkalom egy kis időt tölteni a családdal…”

A texasi Houston város rendőrségi szakszervezete a Twitter-oldalán jelezte, hogy a Facebook leállása nem éppen rendőrség hatáskörbe tartozó esemény. „Mi is ki vagyunk borulva, de nem tudjuk megjavítani a Facebookot” – közölték.

Hasonló esetek már tavaly augusztusban is előfordultak. Akkor a Los Angeles megyei rendőrség egyik tisztje kérte – szintén a Twitteren – arra az embereket, hogy ne hívogassák őket a Facebook leállása miatt.