IFA 2015: mobilról vezérelhető fájdalomcsillapítás

Elég néhány gombnyomás az okostelefon érintőkijelzőjén és a fájdalom hamarosan a múlt ködös homályába vész.

Mindannyiunkkal előfordult már, hogy egy rossz mozdulat vagy egyéb kiváltó okok miatt hirtelen elviselhetetlen fájdalom alakult ki valamelyik végtagunkban, a derekunk környékén vagy a hátunkon. Ilyenkor sokan azonnal valamilyen fájdalomcsillapító után nyúlunk, mostantól azonban nem feltétlenül kell így tennünk, ugyanis a Philips kidolgozott egy gyógyszermentes új fájdalomcsillapító megoldást, melynek ráadásul nem kevés kütyüs vonzata is van.

Az általunk a berlini IFA kiállításon meglesett Philips PulseRelief egy fejlett elektroterápiás készülék, melynek működése rendkívül egyszerű. A klinikailag ellenőrzött hatású készülék elektródáit csak fel kell helyezni a problémás testrészre, majd pedig a vezeték nélkül csatlakoztatott, Android vagy iOS operációs rendszerű okostelefonon vagy tableten el kell indítani a Philips különleges alkalmazását. Az applikációban egyszerűen ki lehet választani, hogy melyik testrészen szeretnénk alkalmazni a kezelést, hogy körülbelül mekkora erősségű fájdalmat érzünk, illetve, hogy milyen hosszúságú kezelést szeretnénk igénybe venni.

Egyszerre akár két készüléket is magunkra lehet helyezni, és az alkalmazás naplózza, hogy pontosan mikor és mennyit használtuk a PulseReliefet. Az eszköz szabványos USB-porton keresztül tölthető, és egy feltöltéssel mintegy 8 órán át képes működni. A 15 TENS (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation) és 5 EMS (Electrical Muscle Stimulation) programmal, illetve 60 erősségi szinttel rendelkező Philips PulseRelief ára 129 font (55 ezer forint).

A berlini IFA 2015 szakkiállítás újdonságaival a helyszínen ismerkedtünk meg – utazásunkat a Samsung, a Lenovo, a Panasonic és a Telenor támogatta.