IFA 2015: megnyomkodtuk az újszerű LG billentyűzetet

Ezt a rendkívül kompakt összehajtogatható klaviatúrát bárhova egyszerűen magunkkal tudjuk vinni.

Az elmúlt években több feltekerhető billentyűzettel is találkozhattunk a boltokban: ezek többsége valamilyen gumiszerű anyagból készült, és nem igazán biztosítottak komfortos használatot. Most azonban az LG bemutatta a világ első olyan hordozható és összehajtogatható billentyűzetét, mely normál, kemény műanyagból készült nyomógombokkal rendelkezik.

Az általunk a berlini IFA szakkiállításon kipróbált mobilkiegészítő termék a gyártó közlése szerint rendkívül kényelmes és hatékony használatot tesz lehetővé, köszönhetően annak, hogy 17 milliméteres gombokkal rendelkezik. Amikor pedig nincs szükség rá, akkor pillanatok alatt összehajtogatható és elrejthető a táskánkban vagy akár a zsebünkben. Az egyetlen AAA elemről üzemelő klaviatúra háromhónapos üzemidővel rendelkezik, és Bluetooth 3.0 vezeték nélküli kapcsolaton keresztül egyszerre akár két készülékkel is összepárosítható.

Az egyelőre ismeretlen árú újdonság szeptembertől elsőként az Egyesült Államokban lesz kapható, a negyedik negyedévben pedig Európába, Latin-Amerikában és Ázsiába is meg fog érkezni. A KBB-700 típusjelzésű billentyűzet tabletekkel és okostelefonokkal egyaránt kompatibilis (Android, iOS, Windows), és ezeket a készülékeket két apró kar révén fixen is tudja tartani (maximum 10 colos képátlóig). A 156 gramm tömegű klaviatúra 263×25,3×25,3 milliméter méretű.

A berlini IFA 2015 szakkiállítás újdonságairól a helyszínről számolunk be – utazásunkat a Samsung, a Lenovo, a Panasonic és a Telenor támogatja.