Benyugtatózta barátnőjét, hogy nyugodtan játszhasson

Egy jó videojáték könnyen rabul ejti az embert, de a mostani eset enyhe túlzás.

A német lapok ismét találtak egy új okot, amiért a videojátékokat gonosznak és károsnak nevezhetik, pedig igazából csak egyetlen, normálisnak épp nem mondható fiatalember hirtelen agymenése szította fel a kedélyeket. A sztori lényege, hogy egy 23 éves, német játékrajongó nagyon szeretett volna egy egész éjszakát a számítógép előtt játékkal tölteni, viszont úgy gondolta, a késő este munkából hazatérő barátnője nem túlzottan örülne ennek.

Épp ezért fogta magát, és egy Amerikában már be is tiltott, kifejezetten erős nyugtatót, Rohypnolt használt: öt cseppnyit adagolt a megérkező lány teájába, aki este tízkor beájult az ágyba, és 15 órán át kiütve is maradt. Másnap, mikor észrevette, hogy mennyi az idő, autóval sietett a munkahelyére, de közben is álmosságra és szédülésre panaszkodott. Nem csoda, a Rohypnol az egyik leghírhedtebb partidrog, rosszabb esetekben ezzel szokták éjszakai szórakozóhelyeken elkábítani az áldozatokat az erőszakoskodók.

A fiatalember ráadásul el is mondta az áldozatnak, hogy a hosszan tartó alvást ő okozta, mire az szerencsére azonnal szakított vele, és feljelentette a botcsinálta időnyerőt. A helyi bíróság végül csak 500 eurós büntetést szabott ki a nagyokosra, mivel a használt dózis még épp nem volt káros, de könnyen nagyobb baj is történhetett volna, ha a drog hatása alatt az áldozat balesetet szenved vagy okoz vezetés közben.

A lapok persze azóta máris azon csámcsognak, hogy lám, a videojáték is olyan, mint egy drog, ha képes olyan addikciót kiváltani, ami ilyen őrült tettekre késztet. Azért reméljük, mindenki látja, hogy játszani normálisan is lehet, szóval ha lehet, ne a teljes gamer világot hibáztassuk egy ilyen eset kapcsán, hanem azt az egy agyahagyottat, aki ilyen szintű megoldásokat eszel ki ahelyett, hogy szimplán engedélyt kérne egy kis extra játékra.