Apple: komoly siker lesz az okosóra

Az almás logós gyártó első smartwatch terméke várhatóan áprilisban debütál a boltok polcain.

Az Apple tavaly szeptember elején a két vadonatúj iPhone 6 okostelefon árnyékában lebbentette fel a fátylat első okosórájáról, a nemes egyszerűséggel csak Watch névre keresztelt termékről. Míg azonban az iPhone 6 mobilok már jó ideje felbukkantak a kereskedésekben, addig a Watch érkezésére egyelőre még mindig várunk.

A hivatalos bejelentéskor az Apple csak annyit mondott, hogy az okosóra 2015-ben debütál a boltokban, jól értesült források most viszont már azt is tudni vélik, hogy az újdonságra az Apple már le is adta a rendeléseket és a gyártás már el is kezdődött. A készülék a tajvani Quanta gyártósorain készül, mely cég jó ideje gőzerővel keres új munkatársakat, hogy az Apple megrendeléseinek idén maximálisan eleget tudjon tenni. Az Apple állítólag 5-6 milliós első körös rendelést adott le, ami arra utal, hogy az amerikai cég nagyon biztos a dolgában. Összehasonlításképp, 2014-ben összesen mintegy 4,6 millió darab csuklón viselhető kütyü talált gazdára, melyek közül csak 720 ezren futott a Google-féle Android Wear szoftver.

Az Apple Watch forgalmazása állítólag áprilisban fog megkezdődni, ha pedig a termék világszerte komoly sikereket arat, akkor az Apple állítólag a Quanta mellett egy másik gyártócéggel is együttműködési szerződést fog kötni. A 349 dolláros (96 ezer forint) kezdőárú Apple Watch egyébként egy dedikált saját alkalmazást is fog kapni, melynek segítségével könnyen menedzselhetők lesznek az órán lévő alkalmazások és tartalmak.