Még jól is járhat, ha lemaradt a karácsonyi vásárlásról

Nem volt raktáron? Nem vitték le az árát? Lehet, hogy most jön el az ön ideje.

Lassan hagyománnyá válik, hogy a karácsony előtti időszak a vásárlásról szól. Ezt lehet szeretni vagy megvetni, de a tény ettől még tény marad: az ünnepi ajándékozásra szépen ráépült a teljes kereskedelem. Ilyenkor hatalmas árukészletekkel, különféle akciókkal és egyéb vevőcsalogató módszerekkel várják a vásárlókat a boltok, erre pedig a vásárlók kétféleképpen reagálhatnak. Egy részük megveszi a karácsonyi akcióban jóárasított árukat még akkor is, ha nem pontosan az akciós típusra vágyott, viszont vannak olyanok is, akik az utolsó pillanatig kitartanak, hátha az általuk keresett modell is kap egy erőteljes árcsökkentést. Ez utóbbi vásárló-típus sokszor december 24-én szembesül azzal, hogy hiába várt, és a vágyott telefon, tablet, számítógép vagy kiegészítő mindvégig megmaradt teljes áron – ebből tehát nem lesz olcsó ajándék.

Viszont, ha megnézzük az eddigi gyakorlatot és az évek tapasztalatait, azt láthatjuk, hogy egy kis türelem akár csodát is tehet, ha nem feltétlenül ragaszkodunk ahhoz, hogy már a karácsonyfa alá betehessük a vágyott termékeket. Műszaki cikkek, számítástechnikai áruk körében ugyanis gyakran azok járnak jól, akik az év elejére halasztják a vásárlást. Soroljuk is az okokat, amiért megérheti türelmesnek lenni.

Szóval, ha nem akciózták a padlóig karácsony előtt az általunk kinézett laptopot, telefont vagy tabletet, még van remény: érdemes a tél végén, vagy a tavasz elején visszanézni a forgalmazók webshopjaiba és a kirakatokba, hátha a türelem árcsökkenést terem.