Lebuktak a Sony titkos újdonságai

A hivatalos bejelentés csak a jövő héten lesz, mi viszont már most megmutatjuk az új tabletet és okosórát.

A Sony legutóbb idén februárban jelentett be új tabletet, mely nem volt más, mint az Xperia Z2 csúcsmobillal együtt debütált Xperia Z2 Tablet. Pletykák szerint a japán gyártó a szeptember elején Berlinben megrendezendő IFA 2014 szakkiállításon leplezi majd le az Xperia Z3 okostelefont, valamint egy vadonatúj tabletet.

Míg az Xperia Z2 Tabletben egy 10,1 colos érintőkijelző található, addig az érkezőben lévő Xperia Z3 Tablet Compact vélhetően egy 7-8 colos képátlójú panelt vonultat fel, melynek felbontása 1920×1080 pixel. A megfelelő számítási teljesítményről az előzetes információk szerint egy négymagos Qualcomm Snapdragon 801-es chipset gondoskodik, a RAM 3 GB kapacitású, a hátoldali, LED-segédfényes és Exmor RS szenzoros főkamera révén pedig maximum 8 megapixeles felvételek készíthetők. Az akkumulátor 4500-5000 mAh körüli kapacitással bír, ezenkívül pedig LTE-t, NFC-t, Bluetooth 4.0-át és ac Wi-Fi-t is kapunk. Az Xperia Z3 Tablet Compact az alábbi kiszivárgott felvételen a SmartWatch 3 társaságában vehető szemügyre.

 

A Sony tavaly jelentette be a SmartWatch 2 nevezetű okosóráját, mely felett mára már enyhén eljárt az idő, mindenesetre nagyon úgy tűnik, hogy már nem kell sokat várnunk az utódmodell bemutatkozására – a japán vállalat előreláthatólag az IFA-n leplezi majd le a SmartWatch 3-at. A vadonatúj okosóra a nemrégiben érkezett LG, Motorola és Samsung riválisaitól eltérően nem a Google-féle Android Wear operációs rendszerre fog épülni, hanem a Sony saját szoftverét futtatja majd. Jól értesült források szerint a SmartWatch 3 az elődjéhez hasonló szögletes vonalvezetéssel bír, transzreflektív kijelzőjének felbontását pedig jelentősen megemelik.

A vízálló kivitelű és immár a vezeték nélküli töltőkkel is kompatibilis okosóra állítólag teljesen új felhasználói felületet kap, és nem elhanyagolható szempont, hogy okostelefon nélkül is remekül használható lesz. Azt nem tudni, hogy mobilnet kerül-e a fedélzetre, az integrált Wi-Fi modulra viszont szinte mérget lehet venni. Az elődmodellről, a Sony SmartWatch 2-ről készített részletes tesztünk itt olvasható.