Vírusirtana a Facebook

Az oldal a felhasználók tájékoztatása helyett vírusirtóhoz irányítaná a problémás eseteket - ellenőrzésre önként is lehet jelentkezni.
Kapcsolódó cikkek

Lehet, hogy képtelen tiszteletben tartani a felhasználók privát szféráját, vagy “elfeledkezik” a rendes tájékoztatásról, de a Facebook egy dologra mindennél jobban figyel: a biztonságra. Elemi érdeke, hiszen e nélkül az internetező tömegek hamar találnának maguknak hasonló közösségi oldalt.

A Facebook persze eddig is figyelmeztetett, ha az ember esetleg olyan helyre kattintott volna, aminek biztonságossága nem száz százalékos, azonban ez a rendszer tovább bővülne: az ellenőrzés után a PC-felhasználók a Microsoft Security Essentials és a McAfee Scan and Repair közül választhatnának, míg a Mac-használók hamar az Apple biztonsági frissítéseinél találnák magukat.

A magunk részéről csak támogatni tudjuk a megoldást, hiszen amellett, hogy nagyobb hangsúlyt kap a biztonság, a felhasználóknak semmi újat nem kell tanulniuk, egyszerűen csak le kell töltsenek egy kisebb szoftvert. Ráadásul, aki veszélyben érzi magát az önellenőrzésre is jelentkezhet – a Microsoft termékéért itt, a McAfee programjáért pedig itt.

Címkék: vírusFacebook