Az Amazon is beszáll a táblagépek versenyébe

A Kindle e-olvasó egy Amazon Kindle névre hallgató testvérkét kap.

Egyelőre képek és videók nincsenek, azonban a korábbi pletykák immáron biztos, hogy igaznak bizonyultak: az Amazon is táblagéppel támad. Az Android alapú operációs rendszerrel futó eszköz ráadásul akár fel is boríthatja a piaci viszonyokat.

A külsőre állítólag leginkább a BlackBerry Playbookhoz hasonlítható tabletről azt lehet tudni, hogy első körben (még idén ősszel) a 7 colos képernyőátmérős verzió debütál, majd 2012 első negyedévére várható a 10 colos változat.

Az operációs rendszerét tekintve a legtöbb tanú egy teljesen átfazonírozott Android 2.2-re tippel, ami olyannyira újra lett szabva, hogy még az Android Market (vagy egyéb Google alkalmazás) sem érhető el rajta. Ennek megfelelően a további fejlesztés az Amazon kezében marad, az Android további frissítései nem fogják érinteni.

Az eszköz technikai részletei még balladai homályba burkolóznak, hiszen specifikáció híján a kipróbálók csak tippelni tudnak.

Az egyetlen, ami mégis biztos, hogy a szakma eddigi pozitív visszajelzéseit csak tovább erősítette, hogy az Amazon Kindle bemutatkozó ára 250 dollár lesz, ami rettentően jutányos, ha tényleg olyan jól működik majd, mint amilyen jónak mondják.